Szef Kuchni

Sanad Changpuen

Tajlandia od stuleci kusi swoim pięknem i zjawiskowością, a jej kultura, łącząca w sobie dwie najważniejsze reguły filozofii - przyjemność i harmonię, znajduje odbicie w sztuce kulinarnej tego kraju. Główną zasadą kuchni tajskiej, nawiązaującej do istoty udanego i spełnionego życia, jest łączenie pięciu smaków: ostrego, słodkiego, gorzkiego, kwaśnego i słonego. W tradycyjnej kuchni tajskiej główne danie zawsze stanowi też ryż, do którego serwowane są różnego rodzaju mięsne czy rybne dodatki, wzbogacane aromatycznymi przyprawami i ziołami. Dzięki nim, dania stają się bardziej intensywne w smaku, kolorze, zapachu i mocniej oddziałują na zmysły. Tajowie wierzą także w zdrowotne znaczenie wszelkich ziół, które mają leczyć nie tylko ciało, ale i duszę...

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu:

Sanad Changpuen

Sanad Changpuen pochodzi z Tajlandii, gdzieprzez ponad 10 lat zdobywał doświadczenie pracując w takich restauracjach, jak: Sofitel Central Hua Hin i MeliaHua Hin. Po przybyciu do Warszawy w latach 1998 – 2006 prowadził restaurację „Orientalna” w pięciogwiazdkowym hotelu Sheraton, zyskując szacunek i uznanie gości, przygotowując potrawy z kuchni chińskiej, tajskiej, indonezyjskiej, malezyjskiej i hinduskiej, specjalizując się w bufecie rybnym.
Niezwykłe przywiązanie Sanada Changpuena do jakości podawanych potraw, jak i starnność w ich wykonaniu sprawiły, iż w czasie, gdy pełnił funkcję szefa kuchni restauracji Orientalnej, „Businessman Magazine” nadał jej miano najlepszej kuchni w Polsce, podającej w swoim menu dalekowschodnie dania. Obecnie Sanad jest szefem kuchni restauracji Thai-Thai w Sopocie oraz w Warszawie.