Search

Autentyczna kuchnia – jak to się robi?

Restauratorzy tworząc koncept oparty na jakimś konkretnym rodzaju kuchni często próbują przenieść atmosferę, jaka ją definiuje wprost do lokalu. Dbają o elementy wykończenia i aranżacji wnętrz, z zaangażowaniem szukają receptur i trendów. Skupiają się na wybitnych lokalizacjach i akcjach promocyjnych. Ale czy tak się to robi? Czy tak powstaje autentyczna kuchnia? Czy tak właśnie można edukować w zakresie smaków i aromatów?

Zdaniem założycieli konceptu restauracyjnego THAI THAI sukces polega na spójności kilku czynników, ale nade wszystko dbałości o oryginalność i autentyczność w kuchni. Naszą siłą i przewagą jest konsekwentna polityka zatrudniania wyłącznie tajskich kucharzy, którzy realizują menu opierając je na oryginalnych, specjalnie sprowadzanych z Tajlandii składnikach, przyprawach i dodatkach. Nie ma tu miejsca na kompromis pod względem jakości. Autentyczność i prawdziwe smaki zawsze znajdą uznanie i to one tak naprawdę tworzą miejsce. Logo, wnętrza to dalszy plan, uzupełnienie.